Polen - fredag den 25. marts 2016


Vandretur fra PTTK til Jaworki

Tilbage

Klokken 9.20 var vi på vej ned af bjerget, næsten uden sne, det gik hurtig. De 2 polske piger havde ikke så travlt. De havde meget at snakke om og de sakkede hele tiden bagud. Men Alex og jeg holdt pauser, så snart vi var et sted, hvor der kunne herske tvivl om hvilken vej, vi skulle.

Så vidt vi forstod på planen, skulle vi være tilbage i Krakow senest kl. 5. Men pigerne ville gerne vise os Homole slugten ved byen Jaworki, så efter primitiv frokost ved en købmandsbutik (alt andet var lukket, da det var helligdag) gik vi på jagt efter slugten. Vi gik dog forkert og fik et par ekstra kilometer på samvittigheden.

Vi fandt frem til slugten og gik nogle hundrede meter ind. Klipperne tårnede sig op på begge sider. Vi kunne godt være fortsat helt ind igennem slugten men vi blev enige om, at vi hellere måtte finde en bus tilbage mod Krakow. Vi nåede lige dagens sidste forbindelse og vi var tilbage i Krakow ved godt 19-tiden.

Vi havde et par dejlige dage i bjergene med Agnieszka og Barbara. Et dejligt afbræk efter et par hektiske dage i byen.

Så snart vi var på busstationen sagde pigerne farvel og Mikal var klar til at tage over. Han ville vise os den centrale del af Krakow. Vi startede på et lille marked tæt på banegården, hvor han sørgede for, at der hurtigt kom smagsprøver på banen. Rygsækken blev hurtigt fyldt med diverse madvarer. Mikal var bare god til at fortælle om byen, bygningerne, krigene – og at en dansk prins Svend blev gift med en polsk prins tilbage i ca. 900 et og andet. Vi sluttede af med polsk mad i en af sidegaderne til torvet, hvorefter vi tøffede hjem til vores camper efter et par spændende dage – og vi var trætte!

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26